Αναστασιάδης:“Είχα έτοιμη τη βαλίτσα μου”


anastasiadis

Χαρούμενος εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά τη νίκη της ΑΕΛ επί του Πανιωνίου με 2-0. Ο Μακεδόνας τεχνικός στάθηκε στη πίεση της ομάδας με τον ίδιο να δηλώνει πως είχε ετοιμάσει τη βαλίτσα του για να φύγει. Τέλος μίλησε για τους τραυματισμούς των Ντοντό και Βαρέλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

“Ήταν ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς, απ’ όλες τις πλευρές. Πρέπει να πω πως είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτά τα παιδιά. Γιατί μέσα από αυτή τη πίεση όλης της εβδομάδας, με δύο άσχημα αποτελέσματα μπόρεσαν απέναντι σε μία από τις πιο πειθαρχημένες ομάδες στην Ελλάδα, για μένα η καλύτερη σε αυτό. 

Ήταν ένα παιχνίδι που πήγε καθαρά στη δύναμη, τη παλικαριά, στη τακτική και στην αγωνιστική πειθαρχεία. Είμαι και περήφανος και ευχαριστημένος απ’ όλα τα παιδιά παρόλο που δεν ήταν η καλή μας εμφάνιση. Όσον αφορά το να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και να παίξουμε. Ήταν όμως η καλύτερη εμφάνιση σχετικά με την αγωνιστική πειθαρχεία και το τρόπο συμπεριφοράς και στην επίθεση και την άμυνα”.

-για τον πανηγυρισμό του Ναζλίδη και την πίεση της ομάδας: “Κοιτάξτε αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλη πίεση. Τους είπα μόνο η Παναγιά μπορεί να σας βοηθήσει κανένας άλλος. Ξέρετε ποια είναι η απόδειξη, ότι αν δεν γνωρίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις αυτό. Ποδόσφαιρο ξέρουν όλοι, είναι μετρημένοι όμως αυτοί που γνωρίζουν..

Ακούστε λοιπόν γιατί κάνει αυτή τη κίνηση αυτό το παιδί. Η κίνηση αυτή είναι όλων των παικτών και αυτών που είναι έξω, αλλά και αυτών που είναι στη κερκίδα. Ξέρετε πως αποδεικνύεται; Άρχισε ο κόσμος να βλέπει την ομάδα στο 1-0 πως δήθεν είναι κουρασμένη και δεν μπορεί να αλλάξει τη μπάλα και μόλις έγινε το 2-0, γιατί αρχίζει κι αλλάζει σωστά τη μπάλα. Τότε ξεκουράστηκε, τότε μήπως είναι προπονημένοι οι ποδοσφαιριστές;

Τότε, τότε, τότε… Τα “καφενεία” είναι πολύ εύκολα. Η δουλειά είναι δύσκολη κι εγώ με αυτά τα παιδιά δουλεύουμε σκληρά. Είπα ότι έχω εμπιστοσύνη στη Παναγιά και τα παιδιά, αυτό λέω και τώρα. Μεγαλοστομίες και δηλώσεις τέτοιες από μένα μακριά.

Εγώ είμαι με τη Λάρισα, για να απαντήσω σε πολλά πράγματα. Ο πιο φανατικός της ΑΕΛ αποκλείεται να στεναχωρηθεί περισσότερο από μένα όταν η ομάδα χάνει. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έχω να κοιμηθώ δέκα μέρες. Είμαι άγρυπνος για να προστατέψω αυτή την ομάδα. Όποιος το καταλαβαίνει καλός, όποιος δεν το καταλαβαίνει πραγματικά δεν με ενδιαφέρει.

Το σημαντικό είναι να το καταλάβουν αυτοί μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό γίνεται, σιγά-σιγά όμως καθώς δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν τις εμπειρίες.

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό που έγινε σήμερα. Ξέρετε είχα έτοιμη και τη βαλίτσα. Είχα μαζέψει και τα πραγματάκια μου και τους το είπα κιόλας. Εγώ γνωρίζω που βρίσκομαι, ξέρω τι γίνεται. Βλέποντας μόνο τις φάτσες καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Η ασπίδα της Λάρισας είναι μέσα στα αποδυτήρια. Αν αυτοί είναι καλά θα είναι όλοι τους. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει και να έρθει να βοηθήσει.

Ούτε η Μπαρτσελόνα είμαστε, ούτε μια μεγάλη ομάδα η οποία υπήρχε. Ο Πανιώνιος είναι πέντε χρόνια έτσι. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται μέσα σε ένα μήνα. Μια ομάδα φτιάχνεται τώρα κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Εσείς μπορεί να γελάτε τώρα, αλλά εγώ την ευχαριστώ την Παναγιά σήμερα μας τα έδωσε.

Στα Γιάννενα οχτώ άτομα τρώμε γκολ χωρίς να υπάρχει λόγος και η κατοχή είναι δική μας. Εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο και χάνουμε δύο μηδέν χωρίς να υπάρχει λόγος. Αλλά όλα γίνονται για ένα λόγο. Για να γίνουν καλύτεροι αυτοί, για να γίνουμε καλύτεροι εμείς, για να γίνει αυτή η ομάδα μεγάλη. Δεν θα ασχοληθώ με τα θέματα αυτά. Όσο είμαι εδώ θα κάνω αυτό που ξέρω να κάνω. Αν δεν είμαι εδώ θα τα κάνει κάποιος άλλος καλύτερα”.

-για τους Ντοντό και Βαρέλα: “Ο Ντοντό τραυματίστηκε στη χθεσινή προπόνηση, τον αφήσαμε έξω από το παιχνίδι γιατί ξέραμε τη δυσκολία. Δεν ξέρω αν θα προλάβει και το ΠΑΟΚ. Ο Βαρέλα ήρθε από ένα τραυματισμό, έπαιξε με το ΠΑΟΚ περίπου μία ώρα και σήμερα το ξεκινήσαμε αλλά κουράστηκε. Εσείς περιμένετε πως θα έρθει ο Ντοντό και θα παίξει μπάλα; Θα ξεκινήσει να κάνει προπόνηση μετά από είκοσι μέρες”. 

-αν θα έφευγε με αρνητικό αποτέλεσμα: “Δεν είπα ότι θέλω να φύγω, κάνετε λάθος αν καταλάβατε αυτό. Γνωρίζω τι γίνεται στην Ελλάδα είμαι. Εγώ καλώς κακώς τα είχα εκεί. Ας μην “απλώνουμε” αυτό το θέμα. Εμένα με διώχνουν, δεν φεύγω ποτέ. Μην κάνετε τέτοια λάθη. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από ομάδα, με έδιωξαν. Δεν το γνωρίζετε αυτό, αυτή είναι η δουλειά σας. Δεν τα παρατάω εγώ. Η ψυχή μου βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια. Όποιος το κατάλαβε, αλλιώς δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εγώ προετοιμάζομαι για το χειρότερο”.

 

This entry was posted on 29 Οκτωβρίου 2016, in ΑΕΛ. Bookmark the permalink.