Στράντζαλης: «Ο μόνος αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός»


 

strantzalis 1

 

Στην εμφάνιση και όχι τόσο στο σκορ του αγώνα, στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιώργος Στράντζαλης.

 

 

 

«Καταρχάς είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και πολύ περισσότερο που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα που όλος ο κόσμος ξέρει τι αξία έχει και που πρέπει να φτάσει. Για μένα είναι σημαντικό ότι σε αυτές τις δύο εβδομάδες η ομάδα έχει μια εικόνα, η οποία πείθει στα μάτια τα δικά μου και μπορεί αυτή η εικόνα να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θέλω να πω ότι το σκορ δεν μετράει τόσο πολύ για εμένα, όσο η εμφάνιση. Πιστεύω ότι το σκορ μετράει πολύ περισσότερο στους ποδοσφαιριστές που μέσα από τα γκολ και τις ευκαιρίες παίρνουν ψυχολογία. Θεωρώ ότι το γήπεδο ήταν ένα αστάθμητος παράγοντας λόγω της βροχής, αλλά η φιλοσοφία του να έχουμε την μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο στα πόδια μας, το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάμε τον αντίπαλο παρότι πετύχαμε γρήγορα τα δύο γκολ, διότι μπορεί να σου κάνει την έκπληξη.


 

Αγωνιστικά, πιέσαμε ψηλά τον αντίπαλο μέσα από συγχρονισμό όλης της ομάδας και δείξαμε πολύ καλά αντανακλαστικά όταν προσπαθούσαμε να ανακτήσουμε την κατοχή της μπάλας. Ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και πλέον σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι όπου θα πάμε με την ίδια φιλοσοφία και με την ίδια ψυχική διάθεση».

 

Τι ήταν αυτό που προσπαθήσατε να περάσετε στην ομάδα την εβδομάδα που πέρασε, διότι όπως είχατε αναφέρει και ο ίδιος η νίκη στη Φιλιππιάδα πιστώνεται στους παίκτες και στους συνεργάτες σας;

 

«Ανέλαβα μια ομάδα που ήταν πρώτη, οπότε τα εύσημα ανήκουν και στον προηγούμενο προπονητή. Από εκεί και πέρα η δική μου δουλειά είναι να βελτιώνω την ομάδα σε ρυθμό, σε αυτοσυγκέντρωση και στην κατοχή. Επιζητώ δηλαδή από το καλό, το καλύτερο. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, υπάρχει αξία, υπάρχει προσωπικότητα στην ΑΕΛ. Αυτό που έχω πει στα παιδιά είναι ότι ο μόνος αντίπαλος είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Αν μπορέσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και όχι επιπόλαιοι, από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε».

 

-Έχετε εστιάσει κάπου που η ομάδα θέλει βελτίωση;

 

«Βελτίωση θέλουμε όλοι μας. Όπως και εγώ. Βελτίωση μέσα από αυτό που ζητάμε. Αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας. Δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο της ΑΕΛ, που έχει μάθει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. Άρα είμαστε υπεύθυνοι προς τον κόσμο και δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Για αυτό και ξεκινάμε από τον τερματοφύλακά μας. Στο ποδόσφαιρο δε παίζει μόνο ένας, παίζει και ο αντίπαλος. Στο προηγούμενο παιχνίδι η Φιλιππιάδα μας είχε εκνευρίσει αρκετά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με σκοπό να χάσουμε την ηρεμία μας και τον προσανατολισμό μας. Θεωρώ ότι αυτά σιγά, σιγά μπορούμε να τα περάσουμε στους παίκτες. Το βασικό για εμένα είναι ο ρυθμός και το πόσο γρήγορα μπορούμε να αλλάζουμε την μπάλα».