ΠΑΕ ΑΕΛ: «Τεσσάρα με γκρίζες σκιές»


ΑΕΛ: "Τεσσάρα με γκρίζες σκιές"

Ανακοίνωση που αναφέρεται στη διαιτησία εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ, στο ματς με τον Πιερικό, όπου η Λάρισα επιβλήθηκε με 4-2.

Με τίτλο «Τεσσάρα με… γκρίζες σκιές» που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα, οι «βυσσινί» διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δόθηκε στην…

…ομάδα της Κατερίνης. Η ανακοίνωση: «Και πάλι η διαιτησία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με τις αποφάσεις της, οι οποίες – ευτυχώς – δεν στέρησαν από την ομάδα τους 3 βαθμούς.

Τα δυο πιο τρανταχτά περιστατικά ήταν:

Α) Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Πιερικός στη λήξη του 45λεπτου. Ο διαιτητής Τεβεκέλης υπέδειξε χέρι στον Καρακώστα, χωρίς να καταλογίσει εξόφθαλμο επιθετικό φάουλ, που ήταν η αιτία για την οποία ο αμυντικός της ΑΕΛ – πέφτοντας στο έδαφος από το σπρώξιμο – ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι.

Β) Το γεγονός ότι ο 4ος διαιτητής Σκουλάς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αρνήθηκε να ανακαλέσει αλλαγή (πριν αυτή γίνει) για να αντικατασταθεί ο Μπλέντι, που διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και στη συνέχεια καθυστέρησε χαρακτηριστικά να επιτρέψει την 2η και την 3η αλλαγή με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να ξεκινήσει το ημίχρονο με 9 παίκτες και να αγωνίζεται με 10 παίκτες μέχρι το 52′. Ο δε πρώτος διαιτητής – ανεξήγητο γιατί – έδωσε σέντρα στον αγώνα χωρίς να περιμένει – ως όφειλε – την ΑΕΛ να ολοκληρώσει τις αλλαγές της.

Για την ιστορία, ο Τίμος Καβακάς είχε αποφασίσει αντικατάσταση του Τάσου Κρητικού και του Αλεξάντροβιτς με τους Στέλιο Κρητικό και Παγώνη. Πριν γίνει η 2η από τις αλλαγές ο Μπλέντι δήλωσε καθυστερημένα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, με συνέπεια ο Γενικός Αρχηγός, Μίμης Τσακμακίδης, να ζητήσει αλλαγή ποδοσφαιριστή στην 2η αλλαγή. Ο 4ος διαιτητής Σκουλάς το αρνήθηκε και σαν να μην έφτανε αυτό δεν επέτρεψε να γίνει άμεσα ούτε η δεύτερη από τις εκκρεμούσες αλλαγές, αλλά ούτε η αλλαγή του Αλεξάντροβιτς, ο οποίος είχε μείνει στα αποδυτήρια από το ημίχρονο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ.