Ανακοίνωση της ΑΕΛ για την κάκιστη διαιτησία του Σέζου


ael-anakoinosi-logo

Εδώ και 33 αγωνιστικές δεν ψάξαμε ούτε μία στιγμή δικαιολογίες για τα αποτελέσματα της ομάδας μας σε τρίτους ή εξωγενείς παράγοντες. Πήραμε ό,τι δικαιούμασταν και πολλές φορές δεν πήραμε ούτε αυτό. Επειδή, όμως, 8 αγώνες πριν από το τέλος διακυβεύονται πολλά α) για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος και β) για τον σεβασμό στον ιδρώτα 30 ποδοσφαιριστών και των προπονητών τους, στους κόπους μιας διοίκησης και στην αγωνία μιας ολόκληρης πόλης, καλούμε τους υπευθύνους να κάνουν αυτό που πρέπει για να μην συναντήσουμε ξανά – τουλάχιστον από εδώ και στο εξής – φαινόμενα όπως τα σημερινά στη Ριζούπολη. Καταστάσεις με πρωταγωνιστές τους διαιτητές, ιδίως τον κο Σέζο και τον πρώτο βοηθό κο Ναλμπάντη, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους μας στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις τη νίκη και με την εξαιρετικά ευνοϊκή μεταχείριση του Απόλλωνα επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη του αγώνα.

Κι εξηγούμαστε:

-Οι αμφισβητούμενες φάσεις δίνονταν μονίμως υπέρ των γηπεδούχων με τρόπο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και καταδεικνύει διάθεση.

-Καταλογίστηκε με εξαιρετική ευκολία  πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα – που κατά κοινή ομολογία δεν υπήρξε – δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανατρέψουν το σκορ.

-Το 3ο γκολ με το οποίο προηγήθηκε εκ νέου ο Απόλλωνας, ήταν οφσάιντ.

-Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Χατζηζήσης, γλίτωσε δις την αποβολή, ενώ το σκορ ήταν στο «εύθραυστο» 3-2 και οι ισορροπίες θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αλλάξουν. Τη μία για αντιαθλητικό τάκλιν με τα δύο πόδια στον Παγώνη και τη δεύτερη για χέρι.

Όλα κραυγαλέα περιστατικά που ενισχύουν τη  γενικότερη αίσθηση ότι χρησιμοποιούσαν άλλα μέτρα και σταθμά για τον Απόλλωνα και άλλα για την ΑΕΛ.

Παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΛ που σαμποτάρουν το παρόν και το μέλλον της δεν πρόκειται να ανεχτούμε. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους…

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964