Βαλκάνης: «Διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο»


Στημένα ματς και ένα διεφθαρμένο ελληνικό ποδόσφαιρο καταγγέλλει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και του Ηρακλή, Μιχάλης Βαλκάνης από την Αυστραλία. Με τις χειρότερες εικόνες περιγράφει την εξάχρονη περιπέτειά του στα ελληνικά γήπεδα ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ,του Ηρακλή,  και του Αγίου Νικολάου Μιχάλης Βαλκάνης. Ο 39χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που πριν λίγες μέρες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αδελαΐδας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δεν έκρυψε ότι αναγκάστηκε να φύγει από την Ελλάδα το 2002 λόγω της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν το θόρυβο για τα στημένα παιχνίδια παγκοσμίων να αγγίζει και την αυστραλιανή λίγκα απάντησε.

«Εδώ δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Τίποτα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου . Αντίθετα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα που αγωνίστηκα επί έξι χρόνια είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα. Στην Ελλάδα συνέβαιναν αυτά και ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να επιστρέψω στην Αυστραλία. Κουράστηκα από όλα αυτά κι όσα ακούγονται ότι συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια».
Ο Μιχάλης Βαλκάνης διευκρίνισε πάντως στους Αυστραλούς δημοσιογράφους ότι στα περίπου 110 παιχνίδια που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα κανείς δεν τον πλησίασε για να στήσει κάποιο αγώνα.
Ο 39χρονος τεχνικός της Αδελαΐδας το 1996 αγωνίστηκε στον Ηρακλή (6 παιχνίδια) , την επόμενη περίοδο μεταγράφηκε στην ΑΕΛ στην οποία έμεινε ως το 2001 .Φόρεσε τη βυσσινί φανέλα σε 102 αγώνες και πέτυχε 3 γκολ. Τη σεζόν 2001-02 αγωνίστηκε στον Αγ. Νικόλαο (4 παιχνίδια) που ήταν και το τελευταίος σταθμός του στην Ελλάδα πριν επιστρέψει στην Αυστραλία.