Ζεκίνια: «Δεν θέλω να φύγω»


zequinha 1

Η νίκη μετά από αρκετό διάστημα όπως είναι λογικό, έφερε και πάλι χαμόγελα στις τάξεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έφτασε σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν μπορούσαν να κρύψουν την αισιοδοξία αλλά και την ελπίδα τους για καλύτερη συνέχεια…

ΜΠΡΑΝΚΟ ΖΕΚΙΝΙΑ: Ο Πορτογάλος επιθετικός απάντησε πρώτα σε ερώτηση για το αν αληθεύουν οι φήμες που τον θέλουν να μην είναι ευχαριστημένος και να θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΛ λέγοντας: «Δεν είναι αλήθεια αυτό. Από την  πρώτη στιγμή που ήρθα στη Λάρισα ήθελα να μείνω εδώ. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί και λέγονται ή γράφονται αυτά, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι θέλω να μείνω στην ομάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν παίζω στα τελευταία ματς, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβαστώ, αλλά δεν έχει καμία σχέση και δεν μου αρέσει να ακούγονται πράγματα που δεν είναι αληθινά. Ποτέ δεν είπα πως θέλω να φύγω, ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με τους ανθρώπους της ομάδας ή τους συμπαίκτες μου. Το ξεκαθαρίζω, θέλω να μείνω, μου αρέσει η ομάδα, η πόλη, οι οπαδοί μας. Ειλικρινά δεν γνωρίζω γιατί λέγονται αυτά, ίσως εσείς να γνωρίζετε καλύτερα γιατί αυτή είναι η δουλειά σας. Όλα αυτά δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

Ο νέος προπονητής είναι λίγες μέρες στην ομάδα και σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να περάσει στην ομάδα αυτά που θέλει. Πιστεύω ότι δουλεύουμε καλά. Η νίκη είναι το πιο σημαντικό, σίγουρα δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά πήραμε τους βαθμούς που είναι σημαντικοί για μας».

Σχετικά με την ευκαιρία που έχασε τόνισε: «θέλω να σκοράρω και ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα. Ίσως δεν έχω ξαναβρεθεί με τόση πίεση για γκολ όσο ώρα και να το ψάχνω περισσότερο. Αν είχα πετύχει 3-4 γκολ ίσως να μην ένιωθα τόση πίεση, αλλά το πρώτο ζητούμενο είναι να παίζω όσο καλύτερα μπορώ».

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ: «Κάνουμε μια νέα αρχή μετά την ήττα στη Μυτιλήνη. Δικαιούμασταν τη νίκη, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί, συνεχίζουμε και κοιτάζουμε το επόμενο ματς στα Μέγαρα.

Με τον νέο προπονητή έχουμε αλλάξει εντελώς φιλοσοφία, θα δουλέψουμε σκληρά, θα μάθουμε κι άλλα πράγματα ώστε να βοηθηθούμε και εμείς και η ομάδα. Νομίζω ότι μέσα από την δουλειά θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ: «Σίγουρα η νίκη είναι αυτή που μετράει. Θέλαμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, ακόμη και χωρίς καλή εμφάνιση. Δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε να είμαστε αγωνιστικά, σίγουρα μπορούμε περισσότερα, αλλά για το ματς αυτό το πιο σημαντικό ήταν οι τρεις βαθμοί.

Το τι φταίει και δεν είμαστε αυτοί που μπορούμε, δεν είναι εύκολο να το εντοπίσουμε και να το εξηγήσουμε, αλλιώς θα το αλλάζαμε. Αυτό που όμως ξέρω είναι πως αν επιμένεις στην καλή δουλειά, ίσως τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα.

Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και ταπεινοί, ο στόχος συνεχίζει να υφίσταται, πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας».