Σε 30 δόσεις τα οφειλόμενα στους παίκτες της Football league


Σε συμφωνία με τον ΠΣΑΠ για την καταβολή των οφειλομένων που υπάρχουν προς τους ποδοσφαιριστές των ομάδων σε 30 δόσεις ήρθε η Ένωση Β’ – Γ’ Εθνικής. Αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Κώστας Πούλιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis.

Παράλληλα, όπως τόνισε, το ποσό της κάθε δόσης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 2000  ευρώ.

«Όντως επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία ύστερα και από προτροπή της ΕΠΟ. Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αλλά και οι ομάδες, μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε περισσότερες τις δόσεις στους οφειλόμενους ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να εξυγιανθούν σιγά σιγά. Για τη Σούπερ Λίγκα δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, αλλά για τη Β’ Εθνική, που είναι μικρότερα τα ποσά, καταλήξαμε στις 30 δόσεις και να μην είναι κάτω από 2.000 ευρώ η κάθε δόση. Ελπίζουμε να ανοίξει και ο δρόμος για τη Σούπερ Λίγκα ώστε να αποφευχθεί η διαδικασία των ομάδων στο άρθρο 99», τόνισε ο Κώστας Πούλιος και συνέχισε:

«Εμείς κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο, σίγουρα κάποιοι θα έχουν πρόβλημα στο διακανονισμό, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι να μην αφανιστούν οι ομάδες και να αποπληρώσουν σε 2-2,5 χρόνια τα χρέη τους. Ο διακανονισμός αυτός αφορά και τους ξένους ποδοσφαιριστές, εκτός αν προσφύγουν στην UEFA. Θα μπορεί όμως να συμφωνήσει και η UEFA σε έναν ανάλογο διακανονισμό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Οι παίκτες πρέπει να κάνουν υπομονή και, αντί για 15 δόσεις, να είναι 30, αλλά να ξέρουν ότι θα παίρνουν τα χρήματα. Σκοπός μας είναι να ικανοποιήσουμε την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και να βοηθήσουμε όλοι».

Τέλος, τόνισε:

«Απαράβατος όρος από την ΕΠΟ αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα είναι το εγγυητικό ταμείο, ώστε οι ποδοσφαιριστές που πέφτουν οι ομάδες τους να εισπράττουν τα χρήματά τους».

Advertisements