«Δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο»


epo logo_550

Ο Γιώργος Σφυρής φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR». Ο γνωστός νομικός και πρώην μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου, μίλησε για τη γνωμοδότηση του σχετικά με το άρθρο 99, για την ΕΠΟ, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Άρης – και φυσικά η ΑΕΛ – πρέπει να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση…

Για το λόγο που έκανε τη γνωμοδότηση:

«Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία του εντολέα μου. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι τους τελευταίους τρεις μήνες υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στις ομάδες περί των οικονομικών και ειδικά στη β΄ και γ΄ κατηγορία γιατί εκεί τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι πολύ λιγότερα και το πρόβλημα είναι εντονότερο. Ετσι λοιπόν, εγώ ασχολήθηκα και προσπάθησα να αποδώσω σωστά το νομικό κομμάτι. Υπάρχουν προβλήματα,  και αν δεν δοθεί κάποια λύση, η πλειοψηφία των ομάδων θα αποβληθεί και θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

Για το αν γίνεται κάποιος να παραβιάσει την προσωρινή διαταγή:

«Δεν γίνεται κάποιος να παραβιάσει την προσωρινή διαταγή, γιατί αν το κάνει θα είναι σαν να παραβιάζει ανώτατη απόφαση δικαστηρίου».

Για την ΕΠΟ και για το μέχρι που φτάνει η δικαιοδοσία της:

«Μιλάμε για τον πτωχευτικό κώδικα. Δεν μπορεί κανείς να κρίνει βιαστικά περί της φύσεως αυτών των διατάξεων. Εκ των πραγμάτων να απορρίψουμε τις πρωτοβουλίες που πήραν οι ομάδες είναι άστοχο. Οι απειλές οι οποίες εκτοξεύονται είναι άστοχες επίσης. Θεωρώ ότι ο Άρης θα πρέπει να επιμείνει στην απόφαση του και να μην υποχωρήσει. Η ΕΠΟ «θίχτηκε» γιατί ο Άρης στράφηκε σε δικαστικά σε όργανα μη θεσμοθετημένα από την ΕΠΟ. Ομως, στο συγκεκριμένο ζήτημα, δε γίνεται να έχουμε ισχύ του αυτοδιοίκητου, καθώς η ΕΠΟ δεν έχει κανονισμό ή νόμο για αυτό το θέμα».

Για την αλληλογραφία που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ:

«Από τη στιγμή που τα έγγραφα δεν έχουν έρθει στο φως δεν μπορούμε να μιλάμε για μία υποκατάσταση του νόμου».

Για το ποια πολιτική θα πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης:

«Ομάδες σαν τον Άρη θα πρέπει να τα πάνε μέχρι το τέλος. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να σταματήσει κανέναν. Η ΕΠΟ μόνο απειλεί με τιμωρίες. Ο νόμος καλύπτει και τον εργαζόμενο και την εταιρία και μιλάμε για πολύ σύντομες διαδικασίες. Σήμερα είναι ο Άρης, πέρσι ήταν ο Ηρακλής που απειλούνταν με ποινές. Απλά ο Ηρακλής δεν είχε δυναμική και διοίκηση»

Για τις τρικλοποδιές της ΕΠΟ:

«Ο Άρης εφαρμόζει τον νόμο. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχει μια δίκη από την οποία θα βγει μια αυθεντική απόφαση. Αν αυτή είναι θετική τότε δεν μπορεί να μεσολαβήσει καμία απόφαση της ΕΠΟ και να επιβάλλει ποινές. Πάντως εμείς σαν φίλαθλοι θα πρέπει να σκεφτούμε ποιες σκοπιμότητες κρύβονται από πίσω… Το θέμα δεν είναι μόνο ο Άρης. Πίσω από τον Άρη κρύβονται κι άλλες σκοπιμότητες…».

Advertisements