Κόλλησε στη λάσπη…


Μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, με λίγες φάσεις, Πιερικός και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0.  Παρά τις σημαντικές απουσίες στην επίθεση (Τσιμπάμπα, Τσίγκας, Φρανκού), η ΑΕΛ ήλεγξε τον αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με κινητήριο μοχλό τον Πόνσε κέρδισε τη μάχη του κέντρου και βγήκε με αξιώσεις στην εστία του Τόλιου. Κατέγραψε 3 μεγάλες ευκαιρίες (με Ζουρούδη) στο 51’, Πόνσε στο 59’ και το 66’), αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Στον αντίποδα, με σωστή αμυντική λειτουργία δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, αφού δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σέρεμετ.

Το φιλμ του αγώνα

8ο: Καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ωραία σέντρα του Ζουρούδη από τα δεξιά, ο Χασομέρης στο ύψος της μεγάλης περιοχής κοντρολάρει, αλλά πριν σουτάρει προλαβαίνει και κόβει με προβολή ο Καθάριος.

12ο: Πρώτο σουτ για την ΑΕΛ από τον Πόνσε, η μπάλα περνάει άουτ.

17ο: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόιτς στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σέρεμετ.

19ο: Ωραία επιθετική ενέργεια με επέλαση του Δεινόπαπα από τα δεξιά, σέντρα του Ζουρούδη στο δεύτερο δοκάρι και προσπάθεια του Χασομέρη για σουτ  στην κίνηση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

34ο: Γέμισμα του Νεμπεγλέρα, κεφαλιά-πάσα του Ζουρούδη στον Ζεκίνια, σουτ στην κίνηση του Πορτογάλου, η μπάλα φεύγει άουτ.

40: Μακρινό γυριστό βολέ του Ζουρούδη έξω από την περιοχή, ο Τόλιος μπλοκάρει εντυπωσιακά.

42ο: Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Πόνσε βγάζει ωραία διαγώνια μπαλιά στον Χασομέρη, ο οποίος σουτάρει από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

51ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Καταπληκτική μπαλιά του Πόνσε στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού, ο Ζουρούδης μπαίνει μόνος απέναντι στον Τόλιο, αλλά την τελευταία στιγμή – πριν σουτάρει – ο Ντόικιτς τον ανακόπτει με τάκλιν.

58ο: Σέντρα του Λαζαρίδη, κεφαλιά του Καθάριου, η μπάλα άουτ.

59ο: Μοναδική ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Ζεκίνια κλέβει τη μπάλα από τον Δεσποτόφκι, πασάρει στον Πόνσε, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή, αλλά καθυστερεί και κόβεται από τον Ντόικιτς.

66ο: Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ωραία μπαλιά του Χασομέρη στον Πόνσε, ο οποίος φεύγει από δεξιά στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού, ο Παπαϊωάννου είναι μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Αργεντινός κάνει σέντρα-σουτ που βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

73ο: Σουτ του Γιαζιτζόγλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στα χέρια του Σέρεμετ.

92ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Πόνσε μπαίνει ωραία από τα αριστερά περνώντας δύο αμυντικούς κοντά στην γραμμή του άουτ, κάνει τη σέντρα, αλλά είναι δυνατή και περνάει από τον αμαρκάριστο Ζουρούδη.

Πιερικός: Τόλιος, Λαζαρίδης (83’ Νίκου), Γιαζοτζόγλου, Ντόικιτς, Δήμου, Φαμπίνιο, Καραγκούνης, Καθάριος (66’ Ελευθεριάδης), Κόιτς (88’ Ίτσιος), Ντάνι, Δεσποτόφσκι.

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Πόνσε, Δεινόπαπας (75’ Τσιάρας), Ζεκίνια (61’ Παπαϊωάννου), Χασομέρης, Ζουρούδης.

Πηγή: athleticlarissa.gr

Advertisements