Στις 22/1/2013 η συζήτηση για το 99


arthro99 1

Η 20ή Νοεμβρίου είχε οριστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας ως ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης υπαγωγής της ΑΕΛ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (δηλαδή η σημερινή ημέρα).

Όμως η αποχή που έχουν προκηρύξει κάποιοι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας ανάμεσά τους και ο Σύλλογος των Αθηνών, δεν επέτρεψαν να γίνει δικάσιμος, αφού ο ένας εκ των δικηγόρων της ΑΕΛ ανήκει στον συγκεκριμένο σύλλογο. Από το δικαστήριο ορίστηκε πάντως η 22 Ιανουαρίου 2013 ως ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συζήτηση και έως τότε θα ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα της 28ης Σεπτεμβρίου, με τα οποία αναστέλλονται προσωρινά οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των αιτούντων για οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία.

Δυσαρέσκεια

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε εκπρόσωπος ενός πιστωτή (το ξενοδοχείο Imperial) που ζήτησε να γίνει η συζήτηση σήμερα και να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει κερδίσει η ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ενοχλημένοι και έκπληκτοι δήλωσαν οι άνθρωποι της λαρισινής ΠΑΕ για τη συγκεκριμένη στάση κάνοντας λόγο «για προκλητικό τρόπο αντίδρασης από έναν πιστωτή που ξέρει ότι αν η ομάδα μπει στη διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα έστω και με κάποια καθυστέρηση θα πάρει τα χρήματά του, ενώ αν δεν συμβεί αυτό ενδέχεται και να τα χάσει».

Πηγή: sportlarissa.gr