Ζιώγας: «Έπρεπε να κερδίσουμε…»


 

«Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι στενοχωρημένος που δεν κερδίσαμε γιατί το δικαιούμαστε. Είμαι στενοχωρημένος επίσης για την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών που δεν ευοδώθηκε. Θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς αλλά δεν τα καταφέραμε» , δήλωσε ο Μιχάλης Ζιώγας στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με τον Θρασύβουλο και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις:

-Η αλλαγή του Τσιάρα ήταν αναγκαστική;

«Όχι. Ο Αντώνης είχε βέβαια μια κίτρινη κάρτα αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτή την αλλαγή την έχω ακόμη στο μυαλό μου. Ίσως δεν έπρεπε να την κάνω με βάση την εικόνα του αγώνα».

-Τι εξήγηση δίνετε για το μουδιασμένο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο;

«Η αλλαγή του Τσιάρα δε βοήθησε. Περίμενα περισσότερα. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές οι αλλαγές σε δικαιώνουν και άλλες όχι».

-Θεωρείτε την σημερινή εμφάνιση μια από τις καλύτερες φετινές και τι δεν σας άρεσε στην ομάδα σήμερα;

«Και με την Αναγέννηση Καλοχωρίου να παίξεις μια φάση θα σου κάνει. Σήμερα ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρία. Είναι κρίμα γιατί δημιουργήσαμε μεγάλες ευκαιρίες και δικαιούμασταν την νίκη. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η αλλαγή που έκανα».

-Σας προβληματίζει το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο ματς η ΑΕΛ σκοράρει πρώτη αλλά δεν καταφέρνει να κερδίσει;

«Με προβληματίζει το γεγονός ότι με δέκα τελικές προσπάθειες θα έπρεπε να είχαμε βάλει τουλάχιστον τρία γκολ. Γκολ που ο καθένας θα μπορούσε να είχε πετύχει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

-Έχετε γνώμη για τη φάση στο τέλος του παιχνιδιού στην οποία ο Τσιμπάμπα διεκδίκησε την μπάλα από τον Ξενοδόχοβ;

«Πρέπει να ξαναδώ την φάση για να τοποθετηθώ».

-Στο τελευταίο δεκάλεπτο κάποιοι ποδοσφαιριστές με ταλέντο και εμπειρία έδειχναν να βάζουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς». Παίκτες όπως ο Τσιμπάμπα και ο Ζεκίνια που προσπαθούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Αν αυτές οι προσπάθειες κατέληγαν σε γκολ αυτή τη στιγμή ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Ο επιθετικός είναι από τη φύση του εγωιστής και έτσι πρέπει να είναι γιατί η δουλειά του είναι να τελειώνει φάσεις. Αν κάποιος ενήργησε περισσότερο εγωιστικά είναι κάτι που μόνο μέσα από ανάλυση μπορούμε να το δούμε».

-Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε, η ΑΕΛ διατήρησε το αήττητο για ακόμη έναν αγώνα. Το σχόλιό σας.

«Είμαι στενοχωρημένος για τα ίδια τα παιδιά. Αυτούς τους δύο βαθμούς τους δικαιούμαστε. Θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε την απώλεια σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Στο τέλος πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε».