Αχαρναϊκός-ΑΕΛ: 0-1 (τελικό)


Με γκολ του Ζοέλ Τσιμπάμπα στο 87’ η ΑΕΛ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας όπου και θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης σε διπλά ματς (το πρώτο ματς είναι στη Λάρισα). Η «Βασίλισσα» του κάμπου κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Αχαρναϊκό στο Μενίδι σε ένα ματς που δεν είχε ρυθμό. Πάντως η ΑΕΛ είχε κλασσικές ευκαιρίες και δοκάρι στο 37’ με τον Τσιμπάμπα να «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο.

Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Μαναλής, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος (89′ Βεστάκης), Καλογερόπουλος, Δασκαλάκης, Νιάρος (80′ Νταβαρίνος), Χριστόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος, Νυφαδόπουλος (89′ Μακρυγιάννης).

ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Σκούπρας, Παγώνης, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Νεμπεγλέρας, Μάγγος, Φρανκού (89′ Σιατραβάνης), Τσιμπάμπα, Πόνσε (46′ Ζεκίνια), Ζουρούδης (59′ Χασομέρης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαγεωργίου (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Νακόπουλος, Νικόλαδος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δασκαλάκης –  Μάγγος, Τσιμπάμπα, Φρανκού.

Αναλυτικά ….

Λύγισε στο 87’
Για 87 λεπτά ο Αχαρναϊκός άντεχε στην πίεση της ΑΕΛ, όμως ο Τσιμπάμπα τρία λεπτά πριν το φινάλε νίκησε τον Παγούδη.

Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά η ομάδα του Μενιδίου κρατούσε πολύ καλά στην άμυνα, με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Παγούδη.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα πάει στην παράταση, τρία λεπτά πριν το φινάλε, ο Τσιμπάμπα άνοιξε το σκορ κι έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΛ.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπως αναμενόταν, ήταν αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές.

Στη συνέχεια όμως η ομάδα της ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε δύο καλές φάσεις με σουτ του Τσιμπάμπα στο 12΄ και το 13΄.

Το πρώτο το απέκρουσε με γροθιές ο Παγούδης, ενώ το δεύτερο έφυγε ψηλά άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα ο Ζουρούδης πλησίασε κοντά στο γκολ όμως και πάλι απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αχαρναϊκού με τον Μανάλη να απομακρύνει στη συνέχεια.

Μετά την ολιγόλεπτη υπεροχή των φιλοξενούμενων όμως, από το 25΄ και μετά η ομάδα του Μενιδίου ισορρόπησε και εκμεταλλευόμενη αρκετά λάθη των «βυσσινί» στη μεσαία γραμμή δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 26ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, ο Αθανασόπουλος σέντραρε από τα πλάγια, ο Νεόφυτος κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου όμως ήρθε στο 37ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Τσιμπάμπα βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Παγούδη, ο οποίος με τη βοήθεια του δοκαριού του κράτησε το 0-0.

Το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου, αφού στο 41ο λεπτό οι  ποδοσφαιριστές του Αχαρναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σκόνδρα εντός μεγάλης περιοχής, αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης ξεκίνησε με την ΑΕΛ να δημιουργεί ακόμη δύο ευκαιρίες αλλά να μην ανησυχεί τον Παγούδη, ενώ στο 56΄ ο Σέρεμετ πραγματοποίησε λάθος έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Νιάρο αλλά αυτός κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Σκόνδρα.

Όσο περνούσε η ώρα η ΑΕΛ ανέβαζε την πίεσή της αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά στημένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 72ο λεπτό όταν ο Τσιμπάμπα έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση, αλλά και πάλι ο Παγούδης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Φώτης Θανέλλας ήταν φανερό πως είχε στο μυαλό του την παράταση καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 80 λεπτό, ρίχνοντας στη μάχη τον Νταβαρίνο στη θέση του Νιάρου.

Στο 87΄ όμως η ομάδα του Αχαρναϊκού λύγισε, όταν ο Τσιμπάμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από πάσα «πάρε- βάλε» του Ζεκίνια.