Υπό επανεξέταση η αναδιάρθρωση!


Ανοιχτή η αναδιάρθρωση μετά την προσφυγή ΠΑΟ!

Το θέμα της νομιμότητας της απόφασης της αναδιάρθωσης συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης με τους εκπροσώπους του ΟΠΑ, της ΕΠΟ και των δύο επαγγελματικών πρωταθλημάτων έπειτα από την προσφυγη του Παναθηναϊκού κατά της νομιμότητας της απόφασης.

Στη συνάντηση των φορέων του ποδοσφαίρου με τον Γιάννη Ιωαννίδη, προέκυψε προβληματισμός για το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Την Δευτέρα 1/10 ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, είχε συνάντηση με φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου με θέμα την βία και την αναδιάρθρωση.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ, της ΕΠΟ, της Super League, αλλά και της Football League. Στο θέμα της αναδιάρθρωσης, διαπιστώθηκε πως όντως υπάρχει ένα κενό νόμων στη συγκεκριμένη ρύθμιση μετά τις καταγγελίες και την ένσταση που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός.

Έτσι, λοιπόν, ΕΠΟ, Super League και Football League, συμφώνησαν ομόφωνα να γίνουν νέες συναντήσεις και επανεξέταση του θέματος.

Ο Παναθηναϊκός είπε ότι δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της προσφυγής και στην συνέχεια αποφασίστηκε η ΕΠΟ και οι δύο επαγγελματικές λίγκες μαζί με δικηγόρους να δουν, κατά πόσο αυτές οι αποφάσεις έχουν νομικό έρεισμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος είπε ότι σε περίπτωση που δεν θα ισχύσει η αναδιάρθρωση, δεν θα ισχύσει και η συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Super League.

Επίσημη ανακοίνωση από την ΓΓΑ

Στο μεταξύ ανακοίνωση για την συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα της αναδιάρθρωσης, εξέδωσε η ΓΓΑ, στην οποία όμως δεν γίνεται αναφορά ότι το θέμα της αναδιάρθωσης θα αποτελέσει εκ νέου συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και με την παρουσία νομικών.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει ως εξής:

Με πρωτοβουλία του Yφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύσκεψη με τους φορείς του ποδοσφαίρου, με κύριο θέμα, τη βία στους αγωνιστικούς χώρους.

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν, ο αναπληρωτής πρόεδρος Βασίλης Οικονομίδης και ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου. Την Super League εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Μώραλης, ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Αναγνώστου και ο διευθυντής ασφαλείας Μιχάλης Μαχαίρας.

Την Football League, ο πρόεδρος Σπύρος Καλογιάννης και ο αντιπρόεδρος Πέτρος Θεοδωρίδης.

Στη σύσκεψη παρέστησαν ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Κώστας Λουρόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστος Παναγόπουλος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε:

«Έγινε μια ευρεία συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Κύριο θέμα ήταν η βία, που είναι ένας από τους εχθρούς του αθλητισμού μας, με στόχο να τη μειώσουμε, από το βαθμό που παρουσιάστηκε, κατά τη προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως θα σας πει και ο πρόεδρος της Super League, μέχρι τώρα στην εφετινή σεζόν, οι μετακινήσεις των οπαδών έγιναν δίχως έκτροπα.

Συμφωνήσαμε όλοι, ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά με κεντρική διαχείριση. Επειδή πέντε ομάδες, ο Αστ. Τρίπολης, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη, έχουν ήδη το ονομαστικό εισιτήριο, τα έξοδα για την ένταξή τους στο κεντρικό σύστημα, θα τα καταβάλλει η Πολιτεία.

Όσον αφορά τις κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί ήδη σε όλα τα γήπεδα, εκτός αυτών του Πανθρακικού και της Καβάλας, θα λειτουργούν στο ενιαίο σύστημα.

Αποφασίσαμε να πολεμήσουμε τη βία κι ένα από τα στοιχεία που την προκαλούν, είναι οι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων, πριν τη διεξαγωγή των αγώνων. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο εγκρατείς, ώστε να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας, που είναι, ολόκληρη η οικογένεια να πάει στο γήπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχω προτείνει, ένας από τους αγώνες της αγωνιστικής, να διεξάγεται την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, όπως γίνεται σε αρκετές χώρες, ώστε οι οικογένειες να συνδυάζουν την παρουσία τους στο γήπεδο, με την κυριακάτικη έξοδό τους.

Σε όλα αυτά συμφωνήσαμε. Επίσης, από τη στιγμή που αποφασίστηκε, οι ομάδες της Super League, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο να γίνουν 18, θα πρέπει οι ποδοσφαιρικοί φορείς, να συμφωνήσουν, για πόσο συνολικά χρόνο θα ισχύσει αυτή η απόφαση.

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να τεθούν οι προϋποθέσεις, που θα πρέπει να πληροί κάθε ομάδα, για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας (οικονομική κατάσταση, κατάλληλο γήπεδο, να μην έχει οφειλές σε παίκτες και γενικά να ανταποκρίνεται σε όσα ορίζουν οι κανονισμοί της FIFA και της UEFA). Δηλαδή να έχουμε στην ανώτατη κατηγορία, ομάδες πραγματικά υγιείς.»

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, είπε:

«Συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλα, με τις προτάσεις του Υφυπουργού, αλλά και τη Super League.

Σε νέα συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί εν ενθέτω χρόνο, θα καταθέσουμε θεσμοθετημένες προτάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε σε αποφάσεις, που θα συμβάλλουν σε καλύτερα αποτελέσματα, στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας.

Όπως επεσήμανε και ο Υφυπουργός, ήδη στις πρώτες αγωνιστικές της νέας περιόδου, είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.»

Τέλος ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είναι πολύ θετικό ότι ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι μια εποικοδομητική συνεργασία με την Πολιτεία, όπως επίσης σημαντικό είναι, ότι, ο κ. Ιωαννίδης είναι άνθρωπος του αθλητισμού και γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα.

Αυτό διευκολύνει πολύ τη συνεργασία μας . Σε νέα συνάντησή μας θα υποβάλλουμε κι εμείς σχετικές με τη βία προτάσεις, που θα στοχεύουν στο να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Επίσης θεωρώ πολύ εποικοδομητική, την πρόταση του Υφυπουργού, να δούμε το ποδόσφαιρό μας σε μια προοπτική τριετίας-τετραετίας, ώστε να έχουμε καλύτερη εξέλιξή του.

Οι κάμερες πρέπει να λειτουργήσουν και φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει από την αστυνομία. Επίσης πρέπει να επανεξετάσουμε την λειτουργία των συνδέσμων-λεσχών.

Στο θέμα των μετακινήσεων, πράγματι, πάμε πολύ καλά μέχρι σήμερα. Είναι κοινή διαπίστωση, ότι στα παιχνίδια υψηλού κινδύνου, δεν πρέπει να γίνονται μετακινήσεις οπαδών. Δεν είμαστε ακόμη ώριμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Όμως, δεν θα πρέπει να φτάνουμε και στο άλλο άκρο, απαγορεύοντας γενικότερα όλες τις μετακινήσεις.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να βελτιώσουμε το ποδοσφαιρικό προϊόν, ώστε να αυξήσουμε τον κόσμο που πηγαίνει στα γήπεδα και επίσης να βρούμε και άλλες πηγές χρηματοδότησης του.

Πιστεύω ότι, εφόσον συνεχιστεί αυτή η καλή συνεργασία που ξεκίνησε από το καλοκαίρι, θα έχουμε για το ποδόσφαιρο, σημαντική πρόοδο.»

Πηγή: http://www.soccerplus.gr