Πιλάβιος: Υπάρχουν νομικά κολλήματα, αλλά…


Οι απειλές, ο Μπέος και τα πρωταθλήματα του ΟλυμπιακούΜία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος μίλησε στον Sentra103,3 και την εκπομπή «Αντεπίθεση» όχι μόνο για την Εθνική, αλλά και για τις απειλές που δέχεται. Όπως επίσης και για τον Ολυμπιακό, τις επικείμενες εκλογές και το επεισόδιο στο «Καραϊσκάκης» με τον Αχιλλέα Μπέο.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα περί απειλών που δέχεται το επιβεβαίωσε και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Έχω στοιχεία. Θα τα καταθέσω όλα στην Αστυνομία. Θα κάνω μήνυση κατ’ αγνώστων για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Απ’ ότι μου έχουν πει είναι για τις τρεις ομάδες οι απειλές. Όπως βέβαια έχω και ανώνυμες απειλητικές επιστολές. Το τελευταίο κρούσμα ήταν πριν από 15 μέρες. Δεν έχουν συμβεί περιστατικά στην καθημερινότητά μου και βέβαια το θέμα είναι να μη συμβεί. Βλέπω παντού βία. Αν η βία είναι λύση σε όλα τα προβλήματα τότε αυτό με ξεπερνά».

Αν είναι ικανοποιημένος απ’ όσα έγιναν στη θητεία του στην Εθνική:

«Ναι. Στη θητεία μου βρήκα προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ, που συνέχισε και με επιτυχία το εξαιρετικά επιτυχημένο έργο του. Πλαισιώθηκε με ανθρώπους που έ χουν να κάνουν με τα βοηθητικά (διατροφή, γυμναστική), αλλά πολύ σημαντικά. Μετά η επιλογή του τωρινού προπονητή κρίνεται ήδη ως επιτυχημένη. Άρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό που θέλω είναι να πηγαίνει καλά η Εθνική και να έχει μία συνέχεια. Βλέπω τα πάρα πολλά νέα παιδιά που είναι στην Εθνική και είναι σα να ήταν πάρα πολλά χρόνια μαζί».

Για το αν η Εθνική είναι φαβορί για την πρόκριση:

«Έχουμε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο που λέγεται Βοσνία. Αν παίξουμε ακόμα καλύτερα νομίζω θα πάμε. Όχι πως η Σλοβακία είναι κακή ομάδα αλλά η Βοσνία δείχνει πολύ δυνατή»

Για το τι κρατά στη λήξη της θητείας του:

«Κρατάς συναισθήματα. Μου έχουν μείνει και περιστατικά και αγώνες. Είναι το ματς της Ουκρανίας και της Ρωσίας και απόδοση στο ματς με την Κροατία, στο δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε μια ομάδα μέσα και είπε «τώρα παιδιά θα κερδίσουμε εμείς».

Για το αν του άφησαν πίκρα οι αποχωρήσεις:

«Τα έχω αφήσει πίσω αυτά. Αντίθετα θα πω και κρατάω το γεγονός με τον τρόπο που γύρισε ο Φάνης ο Γκέκας. Βέβαια με στενοχώρησαν κάποιες αποχωρήσεις, αλλά η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα».

Για τους ανθρώπους που ξεχωρίζει στη θητεία του:

«Σαν φίλο μου θα ξεχώριζα τον Τάκη Φύσσα. Δίχως να πω κάτι συγκεκριμένο».

Για τον κόσμο στο παιχνίδι με τη Λιθουανία:

«Παίξαμε ωραία στη Λετονία και βοήθησε να έχει κόσμο. Νομίζω πως αρχίζει να ξαναμαζεύει δικό της κόσμο δίπλα της η Εθνική. Όπως το 2004 ως το 2006 που δε μπορούσες να βρεις εισιτήριο για τους αγώνες».

Για την φραστική επίθεση από τον Αχιλλέα Μπέο:

«Δε μου επιτέθηκε φραστικά. Μου είπε κάποια πράγματα όχι πολύ καλά. Νομίζω πως είπε κάτι δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Δε μπορείς όταν πηγαίνεις στην Εθνική να τους ακούς όλους».

Για τις εκλογές στην ΕΠΟ:

«Δε θα πω τίποτα για τις εκλογές, για τι δεν κάνει. Εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι πως οι υποψήφιοι πρέπει να είναι αντάξιοι στους ψηφοφόρους τους. Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι που το ποδόσφαιρο μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Αυτά που λέμε πρέπει έστω και στο ελάχιστο- να μπορούν να τηρηθούν. Εγώ επειδή σέβομαι τους θεσμούς δεν είναι σωστό να πω το α ή το β, πριν από τις εκλογές. Και δε νομίζω πως ενδιαφέρει τον απλό τον κόσμο για ποιο λόγο φεύγω εγώ».

Για την υποψηφιότητα του Σαρρή:

«Το τι θέλει να κάνει κάθε άνθρωπος ας κάνει. Εγώ έχω πάρει τη δική μου απόφαση. Το ποιος θέλει να ηγηθεί είναι δικό του θέμα».

Για τη Football League και τις τρεις ομάδες:

«Ζήτησα από το συμβούλιο της Football League να τις εντάξει. Υπάρχουν διάφορα νομικά κολλήματα αλλά όταν μιλάμε για συναίνεση μιλάμε για μη προσβολή».

Για τον Ολυμπιακό:

«Λένε πως είμαι αντιολυμπιακός. Τι αντιολουμπιακός; Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τρία πρωταθλήματα στη θητεία μου!»

Για το πώς αποχωρεί από την προεδρία της ΕΠΟ:

«Δε μπορώ να πω για ανακούφιση, γιατί πονάω για ορισμένα πράγματα. Ορισμένες φορές σκέφτομαι μήπως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μου ταιριάζει πιο πολύ. Το χιούμορ μου δεν το έχω χάσει. Το ότι αναλαμβάνει κάποιος ένα πόστο φταίει ο ίδιος. Το ότι έχω χάσει την ηρεμία μου, φταίω εγώ, Ας μην πήγαινα. Ποτέ δεν τράβηξα το χαλί σε συνεργάτες μου. Ποτέ δεν χρέωσα αν και θα μπορούσα ώστε να βγω λάδι, τους συνεργάτες μου. Είμαι νομίζω από τους μοναδικούς που έχω πει πόσα λάθη έχω κάνει».

Πηγή: soccerplus.gr