Ζιώγας: «Σεβασμός και άλλη φιλοσοφία»


ziogas-proti-proponisi-2012

Για μια ΑΕΛ με διαφορετική φιλοσοφία, που θα ανακτήσει τον σεβασμό και την εκτίμηση ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας μίλησε ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας, Μιχάλης Ζιώγας, στο περιθώριο της επίσημης πρώτης σήμερα (Τρίτη 17/7) το απόγευμα στο AEL FC ARENA.

«Με τη δύναμη του Θεού και της Παναγίας ξεκινάμε σήμερα με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ομάδα, η οποία θα κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Αλλάζουμε φιλοσοφία και τρόπο σκέψης. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά από την περιοχή που γνωρίζουν την ιστορία αυτής της ομάδας, που γνωρίζουν πόσο…βαριά είναι αυτή η φανέλα. Δε χρειάζεται όμως να λέμε πολλά λόγια. Απλώς με πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή να δημιουργήσουμε μια ΑΕΛ αντάξια της ιστορία της».

Ακολούθως ο Μιχάλης Ζιώγας απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:

-Σε τι θα διαφέρει η ΑΕΛ της νέας σεζόν σε σχέση με την περσινή;

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Όπως είδατε ο μέσος όρος ηλικίας της ΑΕΛ αυτή τη στιγμή είναι 22,6 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία πιστεύουμε, αλλά δε χρειάζεται να τα αγχώνουμε. Εξάλλου το γήπεδο είναι ο καθρέφτης όλων των ποδοσφαιριστών».

-Η ΑΕΛ τέτοιο καιρό πέρυσι ξεκινούσε την προετοιμασία με τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την άνοδο. Βάσει των δεδομένων μέχρι στιγμής η ομάδα δεν θεωρείται μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Ποια είναι τα συναισθήματα που σας δημιουργούνται;

«Ξέρετε ότι φέτος το μπάτζετ είναι πολύ χαμηλό. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ομάδες που έχουν υψηλά μπάτζετ είναι ήδη πρωταθλήτριες. Θέλουμε μέσα από την προσπάθεια και τη δουλειά να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίσει την εκτίμηση όλων. Έχουμε κάνει πολύ καλές επιλογές και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή που ήρθαν έχουν προτάξει την αγάπη τους για την ομάδα και το ποδοσφαιρικό κίνητρο».

-Πέρυσι η προετοιμασία της ΑΕΛ κράτησε 4 μήνες. Φέτος ακούγεται ότι θα αυξηθούν οι ομάδες από 18 σε 21 και κανείς δεν εγγυάται ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην ώρα του; Πως το βλέπετε;

«Εγώ παίρνω ως δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα με τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε από την επόμενη να μπούμε κανονικά στο πρόγραμμα. Ευελπιστώ ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην ώρα του».

Σε ερώτηση για τα μεταγραφικά ο Μιχάλης Ζιώγας αποκάλυψε:

«Από ώρα σε ώρα θα έχουμε την ανακοίνωση 4 παικτών. Απομένουν ορισμένα διαδικαστικά θέματα τα οποία αρμόδια είναι η διοίκηση».

Στον επίλογο ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μίλησε για την απώλεια του Κώστα Μίχη, φροντιστή της ομάδας του Τυρνάβου, με τον οποίο είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών:

«Για μένα ο Κώστας ήταν κάτι παραπάνω από φίλος. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος και στενοχωρημένος για έναν άνθρωπο που έφυγε από κοντά μας τόσο αναπάντεχα. Ας τον αναπαύσει ο Θεός».

Advertisements