Ν.Κεχαγιάς: «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις»


 

Πριν από λίγο ο Νίκος Κεχαγιάς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ΑΕΛ στις εγκαταστάσεις των Δένδρων.

«Οι επαφές που είχα με την ΑΕΛ είχαν ευτυχή κατάληξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Πηλαδάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και είναι μεγάλη τιμή να βοηθήσω την ΑΕΛ ως προπονητής. Μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία και ειδικό βάρος. Το έχω ζήσει από μικρός.
Το μικρόβιο υπάρχει. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις και κυρίως με δουλειά, να πετύχουμε το στόχο που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Εκεί, δηλαδή, που ανήκει η ΑΕΛ. Θα ήθελα να πω στον κόσμο της ομάδας να μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Χρειαζόμαστε τη στήριξή του σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνά η ΑΕΛ σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει γύρω μιας μια οικονομική κατάσταση που έχει επηρεάσει και την ΑΕΛ. Η διοίκηση προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το οξύ πρόβλημα».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος αν επιδράσει θετικά τόνισε:«Σίγουρα είναι καλό για όλους. Όταν έχεις χρόνο μπορείς να δεις την ομάδα καλύτερα. Δεν έχω πλήρη εικόνα των παικτών, αν και την έχω δει σε αρκετά παιχνίδια. Αυτές τις μέρες θα έχω τη δυνατότητα να διαμορφώσω άποψη και να εφαρμόσω κάποια πράγματα που θέλω πάνω στο παιχνίδι».

Για την ενίσχυση ανέφερε:«Η συμφωνία μου με την ομάδα ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Ο χρόνος είναι περιορισμένος. Παρόλα αυτά συζητάμε με κάποιο παίκτη όσον αφορά την επίθεση και ειδικά μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Γιώργο Σαϊτιώτη. Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε και την ανακοίνωση».

Για την ψυχολογία της ομάδας τόνισε: «Η ψυχολογία παίζει μεγάλη σημασία σε μια ομάδα. Σίγουρα επειδή βρισκόμαστε μακριά από την κορυφή είναι λογικό να μας έχει επηρεάσει όλους όσους ασχολούμαστε με την ομάδα. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Τα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν την καλή ψυχολογία. Αλλά για να έρθει θα πρέπει να διαμορφώσεις εσείς τις προϋποθέσεις».

Τέλος για τον άμεσο συνεργάτη του: «Τις επόμενες μια, δύο μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Ο Θωμάς είναι πολύ φίλος είμαστε σχεδόν σαν αδέλφια. Αλλά προς το παρών δεν μπορώ να πω κάτι. Έχω μιλήσει και με τον Πάρη Ζουμπούλη με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί μαζί στην Ξάνθη».

Θέλουμε να τα δίνετε όλα!

Το παρών στα Δένδρα, πλην του Νίκου Κεχαγιά, έδωσαν και 30 οπαδοί της ΑΕΛ, από τον σύνδεσμο των Monsters, οι οποίοι πριν αρχίσει η προπόνηση είχαν διάλογο με τους ποδοσφαιριστές, με αφορμή τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα. Οι οργανωμένοι ζήτησαν από τους παίκτες, ανεξάρτητα από τα οικονομικά προβλήματα, να μπαίνουν μέσα και να τα δίνουν όλα, ενώ ο Στέλιος Βενετίδης τους απάντησε ότι «προσπάθεια θα γίνεται ανεξαρτήτου των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν».

Αφού αρχικά διευκρινίστηκε ότι η απόφαση το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή από την Καλλιθέα την Κυριακή να αφήσει τους παίκτες στα περίχωρα της πόλης και όχι στο ARENA, ήταν καθαρά της αστυνομίας και όχι της ομάδας, οι οργανωμένοι οπαδοί απευθυνόμενοι προς τους ποδοσφαιριστές τόνισαν:

«Αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να υπάρξει μια ειλικρινή σχέση μεταξύ μας. Οποιασδήποτε παίκτης τον επηρεάζουν τα προβλήματα καλό είναι να το πει ανοιχτά ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Από την άλλη όσοι μπαίνουν στο γήπεδο να δίνουν το 100%. Θέλουμε από εσάς να δώσετε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων, ανεξαρτήτων των προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε ανέβει η ομάδα στη Σούπερ Λίγκ».

Από την πλευρά των παικτών το λόγο πήρε ο αρχηγός της ΑΕΛ, ο Στέλιος Βενετίδης: «Δε θεωρώ ότι αυτοί που μπαίνουν στο γήπεδο είναι αδιάφοροι ώστε να υπάρχει παράπονο από εσάς. Θέλω για μία ακόμη φορά να διαχωρίσω το αγωνιστικό κομμάτι με το οικονομικό. Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά προβλήματα στην ομάδα όλο αυτό τον καιρό αφού πολλοί παίκτες δεν είναι 100% έτοιμοι. Όπως εγώ που επέστρεψε εδώ και λίγες αγωνιστικές. Και με δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη περίοδο είχαμε και ένα δύσκολο πρόγραμμα, έφεραν την κατάσταση σε αυτό το επίπεδο. Όσοι παίκτες είναι εδώ έχουν πλήρη συνείδηση για το τι είναι εδώ. Εάν κάποιοι επέλεξαν να φύγουν καλώς έκαναν. Εγγυούμαστε ότι η προσπάθεια θα γίνεται ανεξαρτήτου των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν».