Ναυάγιο…


 

Αρνητική τροπή δείχνει να παίρνει το θέμα της συμμετοχής του Ανδρέα Πάτση στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕΛ ΑΕΛ, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ομάδας κ. Κωστής Πηλαδάκης δεν δέχεται τη χθεσινή πρόταση που του έγινε από τον Ελασσονίτη δικηγόρο να παραχωρήσει το 70% των μετοχών που έχει στη διάθεσή του και το κυριότερο να απεμπλακεί η ομάδα από την εταιρία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που έχει τη διαχείριση του γηπέδου.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Σωτήρης Κέλλας στην εφημερίδα «Ελευθερία», ο Αθηναίος (με καταγωγή από Ελασσόνα) δικηγόρος κατέθεσε χθες το πρωί την τελική του πρόταση και αφού οι άνθρωποί του είχαν ελέγξει όλα τα στοιχεία της λαρισινής ΠΑΕ όπου σίγουρα, όπως και σε κάθε ΠΑΕ, υπάρχει ένα οικονομικό άνοιγμα.

Το πρώτο που ζητήθηκε ήταν η απεμπλοκή της ΠΑΕ ΑΕΛ από τη Γήπεδο Λάρισας Α.Ε. που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του γηπέδου AELFCARENA. Στην ΠΑΕ ΑΕΛ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει και ποσοστό 37% της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ενώ στην εταιρία διαχείρισης του γηπέδου μεγαλομέτοχος είναι ο κ. Πηλαδάκης που έχει και το 52,4% της ΠΑΕ ΑΕΛ. Μάλιστα υπάρχει υποχρέωση κάθε χρόνο η ΠΑΕ ΑΕΛ να καταβάλλει χρήματα στη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.».

Παράλληλα ζητήθηκε από τον κ. Πάτση να επαναδιαπραγματευτεί η σύμβαση των δύο εταιριών με την Τράπεζα που πήρε η «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ.» το ομολογιακό δάνειο λόγω των συνθηκών που υπάρχουν τώρα και με δεδομένη την οικονομική κρίση δεν μπορεί να υφίσταται κυρίως για την ΠΑΕ ΑΕΛ που αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να πληρώνει τη γηπεδική επένδυση.

Το δεύτερο που ζήτησε ο κ. Πάτσης είναι η μεταβίβαση ποσοστού 70% των μετοχών της Π.Α.Ε. χωρίς κανένα αντάλλαγμα λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων της λαρισινής ΠΑΕ τις οποίες όλες θα αναλάμβανε ο νέος μεγαλομέτοχος (Πάτσης) με στόχο την οικονομική εξυγίανση της ομάδας.

Στη συνέχεια η πρόταση Πάτση ήταν η άμεση αλλαγή της σύνθεσης του πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου της Π.Α.Ε., με διαμόρφωση της πλειοψηφίας των μελών κατ’ επιλογή του νέου μετόχου, που θα αναλάμβανε χρέη προέδρου. Τέλος με δεδομένη την επείγουσα ανάγκη διευθέτησης των υφιστάμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων της Π.Α.Ε. (σύμφωνα με τον κ. Πάτση) με άμεση διαθεσιμότητα κεφαλαίων από το νέο μέτοχο εντός του μηνός Ιανουαρίου 2012, ζητήθηκε, προς εξασφάλιση της επενδυτικής συμμετοχής, η παράλληλη ενεχύραση μετοχών της Π.Α.Ε. κατά το ισόποσο των καταβληθησομένων σχετικώς κεφαλαίων μέχρι και την οριστικοποίηση της μεταβίβασής τους προς αυτόν.

Αναλυτικά η πρόταση του Ανδρέα Πάτση έχει ως ακολούθως: «Μετά από αξιολόγηση των ανωτέρω δεδομένων, και υπό τη βάσιμη πιθανολόγηση της διαπίστωσης πρόσθετων οφειλών της Π.Α.Ε. μετά την αποπεράτωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου μας, σας εκθέτουμε την επίσημη πρότασή μας σε σχέση με την είσοδό μας στο μετοχικό κεφάλαιό της «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 1964 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και την εφεξής ανάληψη της διαχειριστικής ευθύνης των δρώμενών της, η οποία τελεί υπό την προϋπόθεση της σωρευτικής υλοποίησης των ακολούθων όρων:

α) Σε πρώτη φάση καθίσταται αδηρίτως αναγκαία η κατάργηση και συνακόλουθη τροποποίηση των όρων της σύμβασης της Π.Α.Ε. με την εταιρία «ΓΗΠΕΔΟ ΑΘΛΗΤΙ-ΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα χρήσης του γηπέδου «Α.Ε.Λ. ARENA», και μάλιστα επί τη βάσει επαναδιαπραγμάτευσης του περιεχομένου τους μεταξύ των ανωτέρω εταιριών και της τράπεζας «MARFIN» (στο μέτρο της εξάρτησης της σύμβασης με το ομολογιακό δάνειο), δεδομένου ότι, με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες, η εξακολούθηση ισχύος της ανωτέρω σύμβασης «ως έχειν» καθίσταται αντικειμενικά αδύνατη για την Π.Α.Ε.

β) Μεταβίβαση ποσοστού 70% των μετοχών της Π.Α.Ε. στο νέο μέτοχο, άνευ αυτοτελούς οικονομικού ανταλλάγματος, ως τέτοιου λαμβανομένου αποκλειστικά αυτό της ανάληψης των υφιστάμενων εκκρεμών οικονομικών οφειλών της Π.Α.Ε.

γ) Άμεση αλλαγή της σύνθεσης του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε., με διαμόρφωση της πλειοψηφίας των μελών κατ’ επιλογή του νέου μετόχου, που θα αναλάβει χρέη προέδρου.

δ) Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης διευθέτησης των υφιστάμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων της Π.Α.Ε. με άμεση διαθεσιμότητα κεφαλαίων από το νέο μέτοχο εντός του μηνός Ιανουαρίου 2012, θα απαιτηθεί, προς εξασφάλιση της επενδυτικής συμμετοχής του, η παράλληλη ενεχύραση μετοχών της Π.Α.Ε. κατά το ισόποσο των καταβληθησομένων σχετικώς κεφαλαίων μέχρι και την οριστικοποίηση της μεταβίβασής τους προς αυτόν, μετά ειδικής έγγραφης συμφωνίας περί εκπροσώπησης των μετοχών αυτών από το νέο μέτοχο κατά το διάστημα ισχύς του εξασφαλιστικού μέτρου».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Η απάντηση του κ. Κωστή Πηλαδάκη ήταν άμεση και εντός μιας ώρας με την παρακάτω επιστολή: «Δυστυχώς η πρότασή σας δεν έχει προσέγγιση με τις μέχρι τώρα συζητήσεις μας ούτε και το πνεύμα τους.

Διαβάζοντας την ημερομηνία που ζητήσατε να απαντήσω θέλω να σας γνωρίσω ότι για το καλό της ομάδας δεν πρέπει να σύρονται τέτοιες εκκρεμότητες εις μακρόν. Σας ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας αλλά δυστυχώς η πρότασή σας δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα συνεχίσω τη διαδρομή μου μαζί με την ομάδα που αγαπώ και θα πολεμήσω και για την αγωνιστική και την οικονομική της ανάταση».

ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το θέμα θα έχει τελειώσει μέχρι την Παρασκευή αφού στην επιστολή του ο κ. Πάτσης ορίζει τη συγκεκριμένη μέρα ως την τελευταία των διαπραγματεύσεων μια και όπως αναφέρει… «σε διαφορετική περίπτωση, αυτή θα παύσει να ισχύει λόγω αδυναμίας υλοποίησης του προγραμματικού πλάνου που τη συνοδεύει σε μεταγενέστερο χρονικό ορίζοντα»